Stowarzyszenie Turystyczne „Kaszuby Północne” Lokalna Organizacja Turystyczna z siedzibą w Pucku zaprasza do złożenia oferty na organizację wydarzenia kulturalnego pod nazwa Festiwal Ryby i Wina.
I. ZAMAWIAJĄCY
Stowarzyszenie Turystyczne „Kaszuby Północne” Lokalna Organizacja Turystyczna, Kłanino, ul. Pałacowa 14, 84-107 Starzyno; tel. 603 039 013, e-mail:
II. OPIS PRZEDMIOTU ZAPYTANIA
Przedmiotem zamówienia jest organizacja wydarzenia kulturalnego pod nazwą Festiwal Ryby i Wina.
Wydarzenie ma na celu promocję dziedzictwa rybackiego oraz rozwijanie innowacyjnej oferty turystycznej w oparciu o kulturowe bogactwo obszaru. Nowe wydarzenie kulturalne o tematyce rybackiej poprzez zorganizowanie festiwalu, który pokaże pracę rybaków, sposób poławiania ryb tradycyjnymi łodziami drewnianymi. Wydarzenie ukaże prace rybaków, sposób przygotowywania potraw rybnych oraz innowacyjną metodę prezentacji produktów rybactwa poprzez połączenie konsumpcji dań tradycyjnej kuchni Kaszub Północnych z winem. Innowacyjne formy prezentacji dziedzictwa morskiego i rybackiego o zasięgu międzynarodowym poprzez degustację ryb bałtyckich połączoną z pokazem win niemieckich znad rzek Mozela, Saara i Ruwer. Forma szczególnie atrakcyjna w przekazie medialnym zarówno w prasie lokalnej jak i mediach społecznościowych oraz na portalach internetowych w Polsce i Niemczech. Konferencja sommelierów oraz specjalistów z branży gastronomicznej ukazuje dawne metody połowu, przyrządzania i konsumpcji potraw rybnych. Prezentacje i prelekcje ukazują historię, wartości odżywcze, zagrożenia oraz zapotrzebowanie na ryby w regionie. Pierwszy etap imprezy to rekonstrukcja powrotu rybaków z morza na tradycyjnych drewnianych łodziach. Grupa rekonstrukcyjna we współpracy z miejscowymi rybakami pokaże jak wygląda wpływanie łodzią na plażę, wyciąganie łodzi na brzeg, przywitanie oczekujących żon, proces transportu ryb z łodzi na miejsce wydarzenia. Drugi etap to termiczna obróbka dostarczonych ryb przez uczniów szkół gastronomicznych z terenu powiatu puckiego pod okiem specjalisty ze Stowarzyszenia Kucharzy Polskich. Podczas trwania prac odbędzie się konferencja na której omówiona zostanie tematyka historii kuchni rybnej, wartości odżywcze ryb bałtyckich oraz korzyści jakie płyną ze zgłaszania potraw do ogólnopolskiej listy produktów regionalnych. Kolejny etap to pokaz sztuki rybackiej tj. skręcanie liny, naprawa sieci, pokaz wędzenia ryb itp. Czwarty etap to wyjątkowy na skalę obszaru "Wine Test" czyli pokaz win niemieckich znad rzek Mozela, Saara i Ruwer. Prezentacja gatunków oraz sposobu konsumpcji. Piąty etap operacji to prezentacja przygotowanych potraw rybnych oraz degustacja połączona z właściwym doborem win. Koncert finałowy dla uczestników wydarzenia. W celu realizacji należy:
* wynająć grupę rekonstrukcyjną oraz łodzie rybackie ( załoga + 3 łodzie), zakupić paliwo (20 litrów x 3 łodzie) do pokazu połowu ryb
* zakupić świeże ryby bałtyckie tj. 30 kg śledzia, 20 kg łososia, 20 kg dorsza,
* wynająć nagłośnienie,
* przygotować pokaz kulinarny (kucharz prowadzący pokaz),
* przygotować pokaz wędzenia ryb,
* wynająć salę lub/oraz namiot wystawienniczy (obsługa, wystrój),
* zorganizować koncert zespołu muzycznego,
* zaangażować konferansjera prowadzącego wydarzenie.
III. TERMIN ODPOWIEDZI NA ZAPYTANIE
22.07.2019 r., godz. 15:00 – decyduje data wpływu oferty do biura
IV. WYMAGANY TERMIN REALIZACJI PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
Oferent będzie zobowiązany zrealizować przedmiot zamówienia w dniu 14 września br.
V. WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy (osoby fizyczne prowadzące działalność gospodarczą, osoby prawne, instytucje kultury), którzy posiadają doświadczenie w zakresie realizacji co najmniej 2 imprez kulturalnych wykonanych przez Oferenta w okresie do 2 lat przed terminem składania ofert. Potwierdzeniem doświadczenia jest oświadczenie oferenta.
VI. OPIS ODPOWIEDZI NA ZAPYTANIE OFERTOWE
1. Ofertę, sporządzoną wg. załączonego wzoru, w formie pisemnej składa się osobiście lub przesyła pocztą do biura Stowarzyszenia Turystycznego „Kaszuby Północne” Lokalna Organizacja Turystyczna, adres: Kłanino, 84-107 Starzyno, ul. Pałacowa 14 lub pocztą elektroniczną na adresy .
2. Na korespondencji należy umieścić nazwę i adres zamawiającego oraz napis: oferta do zamówienia nr 01/07/2019.
3. Do oferty należy dołączyć :
dokument/y potwierdzający spełnienie warunków udziału w postępowaniu, o których mowa
w pkt V.
4. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych, ani wariantowych. W razie złożenia więcej niż jednej oferty przez wykonawcę, wszystkie złożone przez niego oferty podlegają odrzuceniu.
5. Oferty niespełniające wymogów formalnych nie będą rozpatrywane.
VII. KRYTERIA WYBORU OFERTY
C-Oferowana cena brutto – 80%
D-Doświadczenie i jakość świadczonych usług (portfolio) – 20 %
- Cena wykonania zamówienia (C) – 80%
Wartość najtańszej oferty ----------------------------- |
x 80% x 100 pkt = liczba punktów ocenianej oferty |
Wartość oferty ocenianej |
- Doświadczenie i jakość świadczonych usług (portfolio) D – 20%
Oświadczenie o realizacji imprez kulturalnych – max. 20 pkt
Organizacja 2 imprez kulturalnych 20 pkt
Organizacja 1 imprezy kulturalnej 10 pkt
Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta przedstawiająca najkorzystniejszy bilans punktów z przyjętych kryteriów oceny oferty (LP) liczoną wg wzoru:
LP=C+D
VIII. DODATKOWE INFORMACJE WS. ZAPYTANIA OFERTOWEGO
Osobą do kontaktu w sprawie zamówienia jest Barbara Mudlaff, tel. 603 039 013,
e-mail:
Zamawiający zastrzega sobie prawo do unieważnienia niniejszego postępowania bez podania uzasadnienia, a także do pozostawienia postępowania bez wyboru oferty.
Niniejsze zapytanie nie stanowi oferty w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Niniejsze postępowanie nie podlega przepisom ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. – Prawo zamówień publicznych.
Zamawiający zastrzega, iż w toku sprawdzania dokumentów, w przypadkach tego wymagających, będzie miał prawo żądać od wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych dokumentów i treści oferty.
Wszystkie przedmioty niniejszego zapytania podlegają obowiązkowemu znakowaniu zgodne z wzorem i zasadami promocji projektów finansowanych z Programu Operacyjnego „Rybactwo i Morze”.